A 2017. évi munkabizottsági ülés záró napján egy anonim felmérés során kikértük a munkabizottság tagjainak véleményét a szervezet és közösség létezésének számunkra legfontosabb aspektusairól.

“Ha létezik két párhuzamos világegyetem, az egyikben van NMR MB, a másikban nincs, akkor melyikben szeretnél inkább élni és MIÉRT? Azaz: hogyan profitálsz Te az NMR MB létezéséből és mitől jobb az az univerzum, amelyikben VAN NMR MB?”

A munkabizottság tagjai írásban fejtették ki válaszukat a fenti kérdésre:

“Jobb az az Univerzum, melyben van NMR MB! A előadások többsége a munkabeszámolókon túl didaktikus is. (Lehetnének kifejezetten ilyen szekciók is, pl. “Hogyan működik a gradiens shim”.) A networking nagyon hasznos, beleértve a külföldi előadókat is. A társaság rendkívül kedves, befogadó, segítőkész. Hasznos dolog, hogy hallgatókint is van lehetőségünk előadni, így hasznos tanácsokhoz jutni és előadói rutint szerezni.”

***

“Itt nem az megy, hogy “tudósosat játszunk”, hanem játszva/szórakozva foglalkozunk tudománnyal”

***

“NMR tudományterület művelése magyar nyelven. Magyar NMR-esek közösséggé formálása:

  • egymás munkájának megismerése
  • tapasztalatok, tudás megosztása
  • egyetemi, akadémiai és ipari környezet megismerése
  • szakmai és baráti kapcsolatok ápolása”

***

“Az éves programom összeállításánál az első az NMR MB. Én mindegyik ülésre élesen emlékszem, és mindegyik kellemes emlék”

***

“Kiváló lehetőség a hallgatóknak, hogy előadói képességeiket fejlesszék szakmai, de ugyanakkor baráti közegben. Ez egy jó közösség, amihez jó tartozni. A közösséghez tartozás csökkenti a depresszió kockázatát :)”

***

“Melyben létezik az NMR MB. Ezért:

  • jó találkozni más magyar NMR szakemberekkel
  • lehetőségek saját eredményének bemutatására
  • tanulhatok másoktól
  • jók a szociális programok (kvíz, szituációs játék)”

***

“Előadói fórum, diszkussziós felület. Kapcsolatok építése, együttműködések kialakítása, megoldási javaslatok műszaki problémákra”

***

“Szerencsére nem csak egy kiváló szakmai fórum minden korosztálynak, hanem egy baráti társaság is, ahol jól érezzük magunkat!”

***

“Egyértelműen abban szeretnék létezni, amelyikben van NMR MB :). Meg tudjuk osztani szakmai tapasztalatainkat a hazai NMR közösségen belül. Ötleteket, tanácsokat kapunk, segíti új együttműködések kialakulását. A szakmai érdekképviselet így jobban megvalósítható.”

***

“Ötödik alkalommal vettem részt a Munkabizottsági ülésen, és minden alkalommal nagyon jól éreztem magam. Ilyenkor lehetőségünk nyílik kicsit jobban megismerni egymás munkáját és tudunk beszélni az esetleges mérési nehézségekről, hibáinkról. Már harmadik alkalommal kapott lehetőséget a kutatócsoportunk, hogy betekintést engedjen a kisállat MR rejtelmeibe, ezt külön köszönjük!”

***

“Természetesen abban, amelyikben van (NMR MB). Ha nem lenne, az életem elmondhatatlanul sivár lenne :). Rengeteget tanulok belőle.”

***

“Szakmai kapcsolat, kollaboráció kialakítására ad lehetőséget. Szakmai ismeretek átadása, hallgatók, PhD hallgatók bemutatkozása, lehetőség előadás tartására angol nyelven. Külföldi előadók, munkacsoportok munkájának bemutatása.

***

“Személyes találkozás, információcsere, ötletcsere.”

***

“Ahol van (NMR MB). Nagyon tetszik a sokszínűsége, a hasznos szakmai beszélgetések, kapcsolatépítés lehetősége”

***

“Az NMR MB-t tartalmazó Univerzumban. Nagyon fontosnak tartom egy komoly szakmai munkabizottság jelenlétét, a rendszeres üléseket és szakmai kérdések megvitatását. Szükség van egy erős szakmai közösségre, ez nemzetközi szinten is előnyünkre válik!