2005. szeptember 1.-én csütörtökön került sor az NMR MTA Munkabizottság és MKE Szakcsoport ülésére a BME Általános és Analitikai Kémia Tanszék, magasföldszint, könyvtárában mintegy 40 fős részvétel mellett.

Az ülés tudományos programja keretében az alábbi előadások hangzottak el:

1.    Serge Rezzi (Nestle Research Center): NMR of complex mixtures. Part I.: NMR based metabonomics

2.    Peter Dvortsak (Bruker): Adiabatikus pulzusok

3.    Serge Rezzi (Nestle Research Center): NMR of complex mixtures. Part II.: NMR screening of food matrices

Az ülés keretében iktattuk be az egészségi okokból leköszönő Dr. Podányi Benjamin titkárunk utódjaként ifj. Prof. Dr. Szántay Csabát.

A Magyar Tudományos Akadémia Szerves és Gyógyszeranalitika MB. és az NMR MB. ill. Szakcsoport közös ülésére, csatlakozva a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának jubileumi rendezvényéhez, 2005. okt. 14.-én került sor. A “Biomolecules and drugs: Traking their interactions” és “Magnetic resonance in life sciences” szekciók keretében kiemelkedő nemzetközi kutatók és hazai szakemberek 15 előadására került sor. Külön kiemelnénk, hogy a rendezvényen az 1991.-évi Nobel díjas Richard R. Ernst professzor is részt vett. Az előadásokat nagyfokú érdeklődés fogadta, a közönség élénk diszkusszióval járult hozzá az izgalmas kérdések megvitatásához, s ezzel a szakmai színvonal emeléséhez.